Kyckling som har det bra, smakar bra.

Bjärefågel – hållbar kycklinguppfödning sedan 1997

Jag heter Mats Karlsson och jag föder upp kycklingar åt Bjärefågel. Familjeföretaget startade redan 1986 och har idag Sveriges enda klimatcertifierade kyckling.

Hur går det till på gården?

– Vi föder upp kycklingar som växer långsamt och har gott om plats i stallet. Bjärekycklingarna föds upp på ett helt vegetabiliskt foder baserat på lokalt odlad majs , fritt från antibiotika och GMO. Ambitionen var redan från början att ta fram Sveriges godaste kyckling och det är många som tycker att vi har lyckats med det. Prova själv! Du hittar vår kyckling i kyldisken i välsorterade matbutiker.

Vad betyder Svenskt Sigill för dig?

– Bjärefågel har Sveriges enda klimatcertifierade kyckling. Det innebär att vi gör allt vi kan för att minska klimatpåverkan från uppfödningen. Klimatcertifieringen innebär att vi använder stor del lokalproducerat foder och förnybar energi. Men det som går först är alltid att djuren har det bra. Kycklingarna har nästan dubbelt så mycket plats att röra sig som i vanliga uppfödningar, de ska vara friska och ha möjlighet att leka genom att hoppa upp på till exempel en halmbal. Urlastning ur stallet sker alltid med minst två händer på varje kyckling för att det ska gå lugnt till och minska risken att kycklingen skadar sig.

Namn: Mats Karlsson
Gårdsnamn: Utflyttargården
Region: Skåne
Produkt: Kyckling
Hemsida: bjarefagel.se

”Vi vet att kyckling som har det bra smakar extra bra, både i magen och i hjärtat.”