Konsumenterna vill veta att potatisen kommer direkt från oss.

På Björnstorps Gård hittar du potatisen som bidrar till ökad biologisk mångfald

Jag heter Linnéa Henrysson och driver gården Björnstorp som ligger i Småland tillsammans med min man August Henrysson. Vår vision är att odla potatis med hållbarhet, kvalitet och närhet i fokus.

Hur kommer det sig att du valt att odla just potatis?

– Man kan säga att jag har potatisodling i blodet då även min farfar var en fullskalig potatisodlare. Han levererade personligen potatis till bland annat Eksjö Stadshotell. Jag inspireras mycket av honom och vill gärna leverera direkt till våra kunder. Det märks att konsumenterna vill veta att potatisen kommer direkt från oss.

Vad betyder Svenskt Sigill för dig?

– Svenskt Sigill tydliggör för konsumenterna att råvaran är producerad på ett schysst sätt – både när det kommer till kvalitet och produktion – så det betyder mycket för oss! Hos Svenskt Sigill finns en framåtanda där man aktivt jobbar för att ligga i framkant inom de här frågorna. Som bonde blir jag motiverad till att själv utveckla mitt företag för att bli ännu bättre.

Hur jobbar ni med hållbarhet och miljöfrågor?

– Vi jobbar ständigt för att bli bättre och minska vår klimatpåverkan. Vi har blommande fältkanter som ger mat och skydd och insekter, fåglar och vilt – vilket bidrar till en ökad biologisk mångfald. Vi hyr också bisamhällen från en honungsproducent och har just nu fem stycken på gården.

Namn: Linnéa Henrysson
Gårdsnamn: Björnstorp
Region: Småland
Produkt: Potatis
Hemsida: bjornstorpspotatis.se

”För att främja biologisk mångfald har vi blommande fältkanter, insektshotell och skyddszon mot vattendrag.

En skyddszon är en remsa utmed vatten som är bevuxen året om, det minskar risken för läckage till vatten och blir en plats för insekter, fåglar och vilt, vilket ger en ökad biologisk mångfald.”