Vi odlar med omtanke om både människor, miljö och klimat.

Sörby Handelsträdgård – klimatcertifierade blommor direkt till ditt hem

Jag heter Lars Hallenberg och jag driver Sörby Handelsträdgård tillsammans med Cornelis Schrieken. Företaget ligger strax utanför Gävle och har funnits sedan 1896. Vi är ett av Sveriges äldsta trädgårdsföretag.

Vad odlar ni på Sörby Handelsträdgård?

– Vi odlar bland annat tulpaner, hyacinter, narcisser och sommarblommor i våra växthus. Från början levererades blommor och grönsaker med häst och vagn men idag är vi ett modernt växthusföretag. Du hittar våra blommor i både mataffärer, garden centers och hos floristen från Stockholm och norrut.
tulpanodling perspektivbild

Vad betyder Svenskt Sigill för er?

– Sedan 2010 är vi klimatcertifierade enligt Svenskt Sigill. Det innebär att vi gör allt för att minska vår klimatpåverkan. Det handlar till exempel om att isolera växthusen med energiväv så vi kan finjustera värmen både kalla och varma dagar. Vi jobbar hårt med energikartläggningar och sparar energi även om den är helt förnybar redan. Vi ser även till att undvika syntetiska köldmedier till våra kylar eftersom de kan vara starka klimatgaser.

Berätta mer om ert hållbarhetsarbete!

– Odling med omtanke” är vår slogan och det handlar om både människor, miljö och klimat. Därför är vi det första trädgårdsföretaget att anta tydliga mål för att uppnå 1,5-gradersmålet enligt Parisavtalet.

Namn: Lars Hallenberg
Gårdsnamn: Sörby Handelsträdgård
Region: Gästrikland
Produkt: Tulpaner, hyacinter, narcisser och sommarblommor
Hemsida: sorby.com

”I juli 2020 fick vi som första trädgårdsföretag i världen vårt klimatmål på max 1,5 grader godkänt enligt Science Based Targets. Det är den skarpaste nivån man nu kan sätta.”